Antonius

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ďakujeme, Švajčiari!

Aspoň že tí Švajčiari dokážu používať hlavu na to, na čo je určená. Na rozdiel od Slovákov, ktorí si stále dookola volia Smer, dokázali nepodľahnúť mediálnemu tlaku svojich politikov a rozhodli sa počúvať zdravý rozum. Minarety, ani celý islam, totiž do Európy nepatria.
To, že sa takmer 60 percent hlasujúcich v referende postavilo proti stavaniu minaretov  v krajine, je pozitívny signál. Nielen preto, že minarety, tak ako celý islam, nepatria do Európy, čo je jasné každému s IQ vyšším ako 15. Ale najmä preto, že hlasovanie ukazuje, ako ľudia dokážu ešte stále rozmýšľať samostatne a zodpovedne, aj napriek tomu, že sa ich ich politici snažia prinútiť k opaku.
Vláda sa postavila proti zákazu minaretov, podobne takmer všetky politické strany, iniciátora kampane Waltera Wobmana, ako napokon každého, kto vystupuje kriticky voči islamu, označili za rasistu a pravicového extrémistu. V duchu hesla islam  rovná sa rasa, bola vládna kampaň proti referendu typickým príkladom toho, ako sa Európsky politický establišment v zajatí politickej korektnosti sám snaží zničiť vlastnú kultúru. Tým, že sa s vypätím všetkých síl a presvedčením o svojej pravde snaží potláčať akékoľvek prejavy aspoň náznakov odporu voči narastajúcej islamizácii a označovať všetkých, čo majú iný názor, za rasistov a pravicových extrémistov.
Akoby nám nestačilo, čo už všetko pravoverní moslimovia stihli v Európe v mene Alaha napáchať, a čomu všetkému sa navyše podarilo zabrániť len vďaka šťastiu či nadľudskému úsiliu tajných služieb. V Koráne sa píše: "Zabíjajte neveriacich, kdekoľvek ich nájdete (Súra 9, verš 5, napríklad), a je len otázkou času, kedy sa sila islamu v Európe natoľko zvýši, že pravoverní moslimovia začnú toto posvätné Božie prikázanie plniť.
Alebo nie? Existuje nádej, že sa Európa prebudí a dokáže sa reálne pozrieť do tváre hrozbe, ktorá prichádza s islamom?
Výsledok švajčiarskeho referenda túto nádej prebudilo. Ďakujeme, Švajčiari.

islam | stály odkaz

Komentáre

  1. svojrázna "pomsta"
    ak si dobre pamätám, kaddáfi pred nedávnom totiž v osn navrhol, rozporcovať švajčiarsko medzi susedov..
    ktovie, možno aj to pomohlo..
    publikované: 30.11.2009 18:16:11 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Citácie
    Veď Boh je odpúšťajúci a milostivý (Boh im odpustí a zmiluje sa nad nimi, pokiaľ budú úprimní) . ( Kapitola 9 - verš 5.)

    tak zabite tých, ktorí k Bohu pridružujú , kdekoľvek by ste ich našli a vezmite ich do zajatia a obliehajte ich a číhajte na nich na každom mieste (ide o tých, ktorí dohody uzavreté s muslimami hrubo porušili) ( Kapitola 9 - verš 5.)

    Neobhajujem, len presne citujem
    publikované: 30.11.2009 19:45:50 | autor: užívateľ (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Podľa môjho názoru
    Islam patrí do Ázie. Nemá vôbec spoločné prvky s našou kultúrou a náboženstvom. Nie je zlé, keď prejavíme súcit s ľudmi trpiacimi v Afganistane a Iraqu a podobne. Lenže treba sa na veci pozerať realisticky.
    publikované: 30.11.2009 19:50:50 | autor: užívateľ (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ja citovať nebudem..
    iba poviem že z "kresťanských" zásad sa mi páči len jediná.. "oko za oko", a tú beriem veľmi doslovne
    a čo sa tíka islamu, informácie obvykle čerpám tu http://pravdaoislamu.cz/
    publikované: 30.11.2009 19:52:57 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  5. k afganistanu
    afgancov mám rád.. a preto si myslím, že najlepšie by bolo, nechať ich nech robia to na čo sú zvyknutý "dejinne", totiž podrezávať sa navzájom, od tohto športu ich vyruší iba ak prítomnosť cudzincov, vtedy majú dôvod zjednotiť sa proti spoločnému nepriateľovi, a podrezávať ho.. a to trvá až do vtedy, kým cudzinci s tej bohom zabudnutej krajiny neodtiahnu.. vtedy nastáva návrat do "normálu", čiže krvavá občianska vojna..
    inšaláh
    publikované: 30.11.2009 20:01:00 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  6. hehe
    alamo, si si isty ze vies o co ide?!
    publikované: 30.11.2009 20:24:38 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. jajaj : som..
    ale proste mi nedalo, keďže zmienka o afganistane padla vyššie

    a k minaretom.. hm.. tie štyri čo doteraz v "helvítsku" postavili, viem že ich mali zakázané používať na "náboženské účely" čiže ak by na ne vyliezol muezín a začal spievať "chválu", akurát by ihneď prifrčalii poliši a zatkli ho skôr, ako sa dostane po desiaty verš.. také zákony a ich promptné sú mi sympatické
    takže nech si musulmani v tom švajce moc nesťažujú, aspoň ušetria škváru, za zbytočné stavby
    publikované: 30.11.2009 20:39:23 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  8. realita
    je bohužiaľ taká, že je len otázkou času, kedy minarety budú stáť bežne po celej Európe. Iba že by to rozkradli Rómovia...
    publikované: 30.11.2009 20:46:11 | autor: kubko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ej hej,
    takze isto iste vies, ze ide lemn o minarety..to kje ako ked postavis kostol bez veze..hehehe...takze isto iste vies, ze mesity ostanu...a takze isto iste vies, ze sa to nezhoduje s cl.72 svajciarskej ustavy a to nehovorime o medzinarodnych dohodach a pod. ktore svajciarsko podpisalo..a isto iste vies, ze sa to robilo prave kvoli tomu aby sa pisali taketo clanky..bububu..;-))
    PS:muzeini uz zopar desiatok rokov nesplhaju na minaret, presne tak ako kostolnik uz netaha za povraz zvona...
    publikované: 30.11.2009 20:57:16 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. kubko
    "je len otázkou času, kedy minarety budú stáť bežne po celej Európe"
    ty nepoznáš "euro" mentalitu? čo tá spravila s kresťanstvom?
    s islamom by to v prípade naplnenia tvojich obáv dopadlo rovnako..
    o 5 desaťročí po "obrátení" európy na islam.. by z "bruselu" vyrazila obrovská armáda "pravoverných" a ohňom a mečom by strestala celú áziu za porušovanie, tých "pravých" zásad islamu, a za kacírstvo proti učeniu mohameda
    takže žiadny strach
    publikované: 30.11.2009 21:00:39 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  11. jajaj
    "a takze isto iste vies, ze sa to nezhoduje s cl.72 svajciarskej ustavy a to nehovorime o medzinarodnych dohodach a pod. ktore svajciarsko podpisalo."

    to som nevedel.. zato čo je to kalvinizmus.. a poviem ti aj islam je mi milší ako kalvinizmus.. a viem aj to že čím viac sa bude na švajčiarov tlačiť, tým zaťatejší budú
    publikované: 30.11.2009 21:07:05 | autor: alamo (e-mail, web, autorizovaný)
  12. minarety
    nie, tie su nam nie treba. modlit sa mozu,kde chcu. Avsak, Minaret predstavuje pre nich silu a preto ich chcu stavat. Preto pocet ich deti neklesa, ale naopak sa udrzuje.Chcu nas zhltnut uplne a bez boja. Europania, ako taki, by mali zvysit porodnost.
    publikované: 30.11.2009 22:22:08 | autor: Agnes (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014